25 mars - Konkret handläggning inom LVU

En juridisk metodkurs för socialt utredningsarbete.

Kursen är ärendebaserad. Under kursdagen arbetar vi med att koppla ihop förutsättningarna i lagregler utifrån fiktiva ärenden. Kursens syfte är att du som utreder barnärenden ska använda dig av lagreglerna för att åstadkomma tydligare och mer stringenta utredningar. Vi kommer också att titta på avgöranden från HFD och JO som tar sikte på de rekvisit i LVU som lagstiftaren ställt upp.   

Plats
Centrala Stockholm (återkommer inom kort med adress).

Tider
Den 25 mars 2020 startar kursen kl. 9.00 och beräknas sluta 16.30.

Avgift
Kursen kostar 3 900 SEK per deltagare. Priset är utan moms. Fika på förmiddagen, lunch och fika på eftermiddagen ingår. Är ni fler än fyra personer från samma kommun blir priset endast 3 500 kr SEK per deltagare.

Anmälan
Senast den 25 februari 2020 ska anmälan ha inkommit till SocLex. Anmälan är bindande. Om du inte anmält förhinder innan den 10 mars debiteras fullt pris. Det går bra att låta en kollega ta platsen istället.

Glöm inte att anmäla specialkost!

Föreläsare
Kursen hålls av Katarina Lindblad och Beatrice Nordebrink från SocLex AB. Båda har socionom- och juristexamen och en lång erfarenhet från det socialrättsliga området.

Kursmaterial
Vi värnar miljön och därför skickas kursmaterialet till den mejladress som du anmält. Materialet skickas senast en vecka innan kursdatum. Du kan välja att följa med i materialet via dator, läsplatta eller välja att printa delar eller hela materialet. Du kan också välja att bara föra anteckningar.

Övrigt
Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Tel: 076 20 36 324 eller per mejl: info@soclex.se

Kursanmälan

Kurspriserna är exkl. moms. I kursavgiften ingår kaffe på för- och eftermiddag samt lunch. Utbildningarna äger rum centralt i Stockholm och Göteborg. Om ni är fler än fyra personer från samma kommun betalar ni endast 3 500 kr per person ex moms.